Регистрация

Печени телешки ребра на бавен огън



Печени телешки ребра на бавен огън
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2826

Телешко месо на фурна с гарнитура от пащърнак и заливка от маслен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 17.03.2017

Правим си табиетлийско телешко, като оставяме ребърцата да се пекат за една нощ в ароматен сос. Първо приготвяме соса от лимонова трева, лук, чесън, сос шрирача, доматено пюре магданоз и мащерка, смесени с тъмна бира. Изсипваме го в тавичка и отогоре редим осолени и опипрени телешки ребра. Завиваме с алуминиево фолио и оставяме във фурната на 90 градуса за 12 часа. През това време месото става крехко и се отделя от кокала като ухае на приказна симбиоза от аромати.

След като извадим мръвките от дългото печене, ги фиксираме съвсем леко на наребрен тиган по няколко минути от страна. После редуцираме ароматния бирен сос от печенето и го монтираме с масло. Правим си и гарнитура по желание като сваряваме пащърнак, пюрираме го и го смесваме с мляко, масло и настърган пармезан, за да се получи едно сладникаво зеленчуково пюре.

Ястието сервираме като в едната половина на чинията оставяме да полегнат красивите ребърца, в другата слагаме от пюрето, а отгоре заливаме с ароматната редукция. Готово е за хапване - насладете се на месото докато е топло.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта