Регистрация

Печени картофи със синьо сирене и масло



Печени картофи със синьо сирене и масло
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2229

Картофи Ана - печени картофи с масло на редове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 14.02.2018

Вкусни и лесни печени картофи, които могат да изпълнят функцийте на предястие, гарнитура, винено мезе или безмесно основно готвят Лора и Стоян, като използват само четири продукта за направата на много вкусно ястие. Тук въпросът е как точно се готви, за да се получат страхотни редове от добре намазнени картофи, попили аромата и мазнинаката на разтопено масло и синьо сирене.

Първо картофите трябва да се обелят, измият и нарежат на много тънко. За да постигнете идеалните кръгчета, можете да използвате мандолина. Следва да разтопите заедно в касерола на водна баня или слаб огън масло и синьо сирене. Намаслява се тава с високи бордове, подрежда се пласт картофи, намазва се с масления сос, после пак картофи, пак сос и така докато се завърши с картофи. Не избирайте прекалено широка тава, за да се получи традиционната за ястието височина.

Тавата се завива с фолио и картофите се пекат за 1 час в предварително загрята на 160 градуса фурна. След това се изваждат, обръщат и нарязват на правоъгълни порции. Те се редят в тава, застлана с хартия за печене и се допичат на 180 градуса за 12-15 минути. Сервирате се топли и поръсени с наситнен магданоз.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта