Регистрация

Задушена пъстърва с джинджифил

Задушена пъстърва с джинджифил
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3619

Пъртърва с лук и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пъстърва (около 800 г), изчистена, измита и подсушена
  • сокът от ½ лимон
  • 2 с.л. нарязан ситно джинджифил
  • 2 с.л. китайска туршия
  • 2 с.л. светъл соев сос
  • 1 с.л. сусамово олио
  • 2 стръка зелен лук, нарязани на ситно

Начин на приготвяне:

1. Залейте пъстървата с лимоновия сок и я сложете в хладилника за около 1 час.

2. Сложете рибата в чиния, гарнирайте я с джинджифила и зеленчуците от туршията и сложете чинията в уок с вряща вода.

3. Гответе на пара около 13 минути на силен огън.

4. Когато рибата е готова, наръсете я със соев сос, сусамово олио и нарязания зелен лук и сервирайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта