Регистрация

Печен свински врат с кокал



Печен свински врат с кокал
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1511

Свински пържоли с коричка от магданоз и гарнитура от лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 03.01.2018

Вкусно свинско месо, сготвено с разбиране и любов и подбрано табиетлийски - да бъде с кокал и от врата на прасенцето спретват Лора и Стоян, като правят уникалните свински вратни пържоли с коричка от магданозено песто и гарнитура от пържен шалот в масло, поднесен в редуциран сос от балсамов оцет. Звучи сложно, но никак не е.

Първо в купата на чопъра събираме всички продукти за пестото - голямо количество магданоз, скилидки чесън, печени бадеми, зехтин, лимонов сок, сол и пипер. После бръмваме и се получава ароматна зелена смес, с която хубаво се натриват пржолите и се оставят да се мариноват за няколко часа.

След това се запечатват на плоча за по 2-3 минути от всяка страна и се прехвърлят в тава, застлана с хартия за печене. Готвят се във фурна още 15-тина минути на 180 градуса и са готови за сервиране.

Ако обаче искате да поднесете и още нещо към тях, можете да заложите на свежа листна салата, картофено пюре или пък пържените лукчета, които готвят Лора и Стоян. Разполовен лук шалот се запържва с масло в съд с огнеупорни дръжки. После се добавя клонка мащерка, люта чушка, мед и балсамов оцет и се запича на фурна. Доста елегантно и идеална компания за свинско месо.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта