Регистрация

Печен грейпфрут с масло и канела

Печен грейпфрут с масло и канела
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1409

Греипфрут с масло и карамелена коричка на фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. масло
  • 50 г захар
  • 10 г канела
  • 1 грейпфрут

Начин на приготвяне:

1. Смесете захарта и канелата в купа. Пуснете фурната да загрява на 180 градуса.

2. Разтопете маслото на водна баня и го налейте към канелената захар.

3. Разрежете грейпфрута на две половини през ширината. Обърнете всяка от тях със сърцевината нагоре и с нож леко разделете парченцата едно т друго, без да ги вадите или отделяте от кората.

4. В получените пространства между парченцата вакрайте максимално възможно количество от омаслената захар. Останалото количество разпределете отгоре върху сърцевината на плода.

5. Приберете своеобразните чашки от грейпфрут в тава и запечете за 10-тина минути докато се карамелизира хубаво кората.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта