Регистрация

Перловка - перлен ечемик със зеленчуци

Перловка - перлен ечемик със зеленчуци
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2788

Солена каша от ечемик с тиквички и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Перловката е здравословно руско ястие с дълбоки народни корени. Въпреки неугледността си, то се счита за блюдо на владетелите, защото редица известни руски управници са обожавали този тип солена каша от ечемик. Ястието е много полезно и може да го включите в диетичното си меню.

Необходими продукти:

  • 250 г перлен ечемик
  • 500 г бульон от вид по избор
  • 2 глави лук
  • 1-2 моркова
  • 1 тиквичка
  • дафинов лист
  • сол и пипер на вкус
  • 4 с.л. растителна мазнина
  • 50 г масло

Начин на приготвяне:

1. Лука наситнете, моркова и тиквичката нарежете на полумесеци.

2. Сгорещете растителната мазнина в тенджера или голям тиган с капак. Запържете в нея първо лука, след това добавете моркова и накрая и тиквичката. Щом морковите и тиквичките хванат коричка, добавете бульона.

3. Измийте ечемика през цедка или гевгир докато водата стане бистра. Добавете към бульона заедно с дафиновия лист. Оставете да къкри под капак до разваряване. Ако изпие цялата течност, добавете още малко.

4. Готовата каша подправете със сол и пипер и махнете от огъня. Добавете маслото и разбъркайте докато се разтопи. Можете да хапвате както топла, така и студена.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта