Регистрация

Ечемичена супа с телешко



Ечемичена супа с телешко
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1203

Супа с телешко и перлен ечемик.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 19.02.2018

Вкусна доматена супа с телешко или пък супа с телешки джолан в доматен сос с много риган и добавка от гъби и перлен ечемик - едно богато и засищащо ястие, което ще ви нахрани идеално, ако си го сервирате с препечен хляб или няколко резена хрупкава франзела. Готви се лесно, сгрява в студените дни и е вкусно и полезно.

Първо слагаме телешкия джолан да се свари. През това време нарязваме на ситно лука и чесъна, а на едро - печурките. После си почиваме докато месото стане готово. Вадим го от бульона, който си запазваме за готвенето, подсушаваме, овкусяваме със сол и пипер и запържваме от всички страни в тенджера. Вадим мръвките и в същия съд, без да го почистваме, запържваме лука и чесъна. Добавяме гъбите и ги готвим до омекване.

Следва да изсипем консервите белени домати на кубчета и да залеем с телешки бульон от варенето на джолана. Оставяме да закъкри и добавяме ечемика, дафинов лист и риган. Готвим докато зърната се разварят, а през това време накъсваме на мръвчици телешкото месо и си наситняваме няколко листенца пресен риган. Прибавяме и месото, изчакваме да кипне всичко заедно, махаме от котлона и сервираме със свежия риган. Вкусно и ароматно.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта