Регистрация

Патешки шийки с ориз на фурна

Патешки шийки с ориз на фурна
Лесно   |   Порции 3-5   |   Видяна: 7966

Любимата манджа на моето семейство. Патешките шийки имат много месо и за разлика от другите видове гушки, са много подходящи за основа на ястия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • Пакет патешки шийки
  • сол
  • черен пипер
  • къри
  • 15-20 дребни маслини
  • 1глава кромид лук
  • 2 ч. ч. ориз. 

Начин на приготвяне:

Измивате шийките и ги слагате в тенджера под налягане. Варите на силен огън докато заври и след това доварявате на нормален огън 1 час. Оставяте да изстине преди да отворите тенджерата.

Нарязвате лука на ситно и измивате ориза в няколко води, докато му се отмие нишестето. Запържвате с малко мазнина лука и ориза, докато зрънцата станат прозрачни. После ги изсипвате в дълбока тава, добавяте солта, черния пипер и кърито ( може да замените с куркума). Добавяте патешките шийки и маслините. След това изсипвате получения бульон до ръба на тавата.

Пече се на 250 градуса във фурната до абсорбиране на водата от ориза. Можете, ако се запекат шийките от едната страна, да ги обърнете.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта