Регистрация

Патешки гърди с мед и праскови

Патешки гърди с мед и праскови
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1235

Патешко магре с кориандър и меден сос с праскови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 патешки гърди (2 комплекта)
  • 6 праскови
  • 1 лайм
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 люта чушка
  • 1 с.л. мед
  • 12-15 листа прясна мента
  • 2 ч.л. сух кориандър
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Нарежете кожата на патешките гърди на ромбове, като внимавате да не я скъсате до края - ромбовете трябва да са само в повърхността ѝ. Обтрийте месото двустранно със сол, черен пипер и кориандъра.

2. Кипнете вода. Пуснете прасковите в нея за 30 секунди, след това пресипете в гевгир и шокирайте под течаща студена вода. Сега лесно ще махнете ципата им. Щом я отстраните, нарежете плодовете на парченца.

3. В касерола изсипете прасковите, залейте с меда и кипнете.

4. Докато кипва, в чопър или пасатор сложете лютата чушка, мазнината и листата мента. Смелете и добавете към прасковите. Разбърквайте до кипване, залейте със сока от лайм и оставете на тих огън за няколко минути. След това махнете от котлона.

5. На мястото на касеролата загрейте тиган. Щом е силно затоплен метнете гърдите с кожата надолу за 4 минути. След това обърнете и гответе още 4 минути. С лъжица си изгребвайте излишната мазнина, изтекла от месото, и си я запазете за друго ястие. На финала обърнете гърдите отново от страната с кожата за 2 минути. Така ще се получи хрупкав загар.

6. След като са изпечени гърдите, ги увийте в лист алуминиево фолио и оставете да почиват за 10 минути. През това време подгрейте прасковения сос на изключения котлон.

7. Разрежете всяко парче на 2-4 части и полейте със соса. Украсете с кора от лайм и листенца мента. Можете да декорирате с капки меласа платото.

 

Източник: lozhka.su

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта