Регистрация

Паста с фрикадели и пармезан



Паста с фрикадели и пармезан
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 774

Паста с кюфтенца, кашкавал, бульон и билки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Традиционните сосове за паста са на доматена или сметанова основа, ала спагетите и техните събратя могат да бъдат сготвени и в много по-семпъл вариант, който също да е вкусен и да гарантира наслада и засищане. Ако търсите нова рецепта за паста, ето как лесно с кайма и спагети можете да направите нещо различно. Идеята е на Всегда Вкусно, а ястието изисква малко продукти.

Кюфтетата са основна част от ястието. Каймата се замесва с лук, чесън и подправки, добавя се киснат в мляко хляб и рендосано жълто сирене. Оформя се на малки кюфтенца. Те се редят в тиган или тенджерка, като на дъното се сипва бульон и мазнинка. Оставят се да се задушат под капак за 12 минути.

През това време се вари пастата - в подсолена вода със зехтин. Наситняват се пресни билки - копър и магданоз. Може да се добавят сушени - риган, босилек, лют пипер. Готовата паста се отцежда от водата и влиза в съда с кюфтенцата. Добавя се рендосано жълто сирене - пармезан или обиковен кашкавал и се готви няколко минути при нежно разбъркване.

Разпределя се в индивидуални порции. По желание се порсъсва с още пресни билки и жълто сирене, украсява се с рукола и се покапва със зехтин. Поднася се топло. Какви са точните продукти и стъпки на направа - можете да видите ТУК, а как да си спретнете ястието - гледайте във видеото.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта