Паста с карамелизиран лук и козе сирене
Спагети с печурки.
Необходими продукти:
- 2 с.л. масло
 - 4 с.л. зехтин
 - 2 голяма глава червен лук
 - 1 ч.л. сол
 - 1/2 ч.л. захар
 - 500 г печурки, без пънчетата, нарязани на кубчета
 - шепа или 2 пресен, нарязан босилек
 - 1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер
 - 350 г лингуини, сварени
 - 150 г козе сирене
 - 3-4 с.л. пармезан, настърган
 
Начин на приготвяне:
1. Разтопете 1 с.л. масло с 1 с.л. зехтин в голям тиган за пържене на среден до средно силен огън. Добавете захар, лук и половината сол. Гответе докато лукът покафенее хубаво, като разбърквате често. Извадете от тигана и заделете.
 
 2. Разтопете останалото масло със зехтин. Добавете гъбите и пържете на среден огън с останалата сол до омекване и покафеняване, прибавете пипер на вкус.
 
 3. Сложете лингуините при лука, гъбите, босилека, натрошеното козе сирене и пармезана, като разбъркате бързо, за да не стане на бучки и поднесете горещо.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ