Регистрация

Парфе с горски плодове

Парфе с горски плодове
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4217

Десерт с плодове и крема сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3-4 чаши разнообразни плодове (боровинки, къпини, малини и /или ягоди)
  • 2 с. л. бяла захар на пясък (или на вкус)

За крема:

  • 3/4 чаша сирене крема „Филаделфия” (или друг вид крема сирене по избор)
  • 1/2 чаша бита пълномаслена сметана
  • 3 с.л. пудра захар (или на вкус)
  • ½ ч.л. чист ванилов екстракт

Начин на приготвяне:

1. Изберете какви плодове ще използвате (боровинки, къпини, малини и /или ягоди). Ако ягодите са прекалено големи, разрежете ги на парчета.

2. Смесете плодовете в голяма купа и ги наръсете със захарта. Разбъркайте леко с ръце и оставете настрани за 30 минути.

3. След като приготвите плодовете, смесете отделно сиренето крема, битата сметана, пудра захарта и ваниловия екстракт. Разбийте с миксер или на ръка с тел за разбиване докато сместа стане пухкава и започнат да се образуват върхове като изтегляте телта.

4. Вземете 4 винени чаши или чаши за парфе и наредете на пластове горските плодове и крема.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта