Регистрация

Папарделе с телешко

Папарделе с телешко
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3661

Месо с паста, а не паста с месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голям стек телешко филе или горен бут, нарязан на кубчета
  • 1 глава лук, нарязана на кубчета
  • 1 скилидка чесън, фино счукана
  • 1 патладжан , нарязан на кубчета
  • 8 чери доматчета, нарязани на четвъртинки
  • голяма лъжица сос за паста по избор
  • червено вино на вкус
  • 1 ч.л. семена див копър, счукани
  • зехтин
  • шепа пресен босилек, нарязан
  • 5 или 6 листа лазаня, натрошена на големи парчета

Начин на приготвяне:

1. Сипете щедро количество зехтин в тиган с капак. Когато се сгорещи, добавете лука и чесъна и покрийте със зехтин, като разбърквате за няколко минути.

2. Добавете нарязания стек, патладжана и дивия копър. Овкусете. Сипете червено вино, достатъчно да покрие всичко. Разбъркайте, намалете огъня до слаб и поставете капака. Оставете да къкри поне 30 мин., като разбърквате от време на време.

3. Лукът трябва да омекне и да се карамелизира, а течността да е почти напълно изкипяла. Сложете колкото желаете от любимия си сос за паста, чери доматчетата, натрошената лазаня и налейте гореща вода, колкото да покрие пастата. Сложете капака и оставете да заври.

4. След 5 мин. свалете капака и изчакайте сосът да се сгъсти за около 5 мин., като разбърквате от време на време. Когато пастата е готова и ястието е готово.

5. Прибавете нарязания босилек. Сипете в купички и поднесете с препечен хляб.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта