Регистрация

Панцанела с царевичен хляб

Панцанела с царевичен хляб
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 4245

Зеленчуци с кротони, горчица и кленов сироп.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 ч.ч. стар царевичен хляб, нарязан на кубчета
  • 1 с.л. масло
  • 500 г чери доматчета, разрязани на половинки
  • 1 средно голяма глава червен лук, нарязан на кубчета
  • 1 краставица, обелена, изичстена от семената и нарязана на кубчета
  • 10-15 листа пресен босилек, нарязани
  • 1/3 ч.ч. зехтин
  • ¼ ч.ч. балсамов оцет
  • ½ с.л. дижонска горчица
  • 1 с.л. кленов сироп
  • морска сол

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото в йена или тежък тиган и добавете царевичния хляб. Разбъркайте и запържете на средно силен котлон за 3-5 минути. Пъхнете съда в предварително загрята на 150 С фурна за 10-15 минути или докато поизсъхне и стане хрупкав като крутони. Извадете от фурната и оставете настрана да изстине.

2. Разбъркайте зехтина, балсамовия оцет, горчицата и кленовия сироп. Овкусете със сол на вкус.

3. В голяма купа разбъркайте царевичния хляб с доматите, лука, краставицата и босилека. Наръсете с 1/3 до ½ от соса и сервирайте с останалата част от соса отстрани.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта