Регистрация

Панирано филе от толстолоб с хрупкава коричка

Панирано филе от толстолоб с хрупкава коричка
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 27260

Пържен толстолоб с пикантна панировка. Става толкова бързо, че и да си го купите в последния момент, пак ще имате време да спретнете никулденска вечеря.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 големи (но не много дебели) филета от толстолоб – общо около 600 г
  • 4 с.л. бяло брашно
  • 4 с.л. царевишно брашно (може и по-едро смляно)
  • ½ ч.л. сол
  • лют червен пипер (по желание)
  • 50 мл олио

Начин на приготвяне:

1. Оставете толстолоба да се размрази, но не и да се стопли до кашкавост.

2. Смесете двата вида брашно с червения пипер и 2/3 от солта.

3. Загрейте олиото в тиган.

4. С останалата сол осолете филетата и след това ги овъргаляйте в брашнената смес, така че да не остане непокрита площ от повърхността им. Ако трябва си помогнете с натиск и донамазване с пръсти.

5. Пържете до покафеняване от всяка страна.

6. Сервирайте със свежа салата и резени лимон или лимонов сок. Рибата е много мазна и се нуждае от разведряване на вкуса. Това можете да направите, като си я хапвате и с чаша добре охладено бяло вино.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
10
4 мн. добре
6
3 става
1
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта