Регистрация

Панирано пилешко в чипс

Панирано пилешко в чипс
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 5389

Пилешки хапки с хрупкава коричка от чипс.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г пилешки гърди
  • пакет чипс
  • 2 яйца
  • сол и черен пипер
  • олио

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 230 градуса. Нарежете бялото пилешко месо на продълговати ивички. 

2. Разбийте яйцата като за омлет, овкусете ги със сол и пипер и ги изсипете в дълбока купичка.

3. Вземете пакетчето чипс, отрежете едното му връхче, за да излезе въздуха и след това, както си е опакован, намачкайте чипса на едри трохи, като минете с точилка за тесто през пакетчето.

4. Вземете едно пилешко филенце, овъргаляйте го в разбитите яйца, а след това в чипсовите трохи, като се стараете да полепнат максимално по него.

5. Очаквайте готовите филенца с предварително загрято олио в тиган и веднага щом са готови, ги хвърляйте да се пържат в сгорещената мазнина. Щом покафенеят, са готови.

6. Извадете ги в съд, постлан с домакинска хартия, която да попие излишната мазнина. След това сервирайте, като може да поднесете с мезенцето и пресни зеленчуци или пък сос за потапяне по желание. 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта