Регистрация

Панирани рулца от раци с чеснов сос

Панирани рулца от раци с чеснов сос
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2919

Пържени рулца от раци с плънка от кашкавал и дебела панировка, поднесени със сос от сметана, чесън, майонеза и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г рулца от раци (сурими)
  • 100 г кашкавал
  • 4 скилидки чесън
  • 140 мл мляко
  • 2 яйца
  • 80-100 г брашно
  • 100 мл сметана (течна животинска незаквасена)
  • 2 ч.л. лимонов сок
  • сол и пипер
  • връзка магданоз или копър
  • майонеза
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Разрежете рулцата от раци по дължина, но без да ги режете напълно - просто да се получи отвор, който да напълните с плънката.

2. Направете плънката като намачкате 2 от скилидките чесън и ги смесите с рендосания кашкавал и 2 с.л. майонеза. Добавете черен пипер и разбъркайте хубаво. След това напълнете рачешките рулца с тази смес.

3. Разделете жълтъците от белтъците на яйцата. Белтъците приберете в хладилник, а жълтъците разбийте с малко сол. След това добавете към тях млякото, а после постепенно вкарайте и брашното. Бъркайте докато се получи гладка смес.

4. Разбийте белтъците на пяна и смесете пяната с жълтъченото тесто.

5. Сгорещете голямо количество мазнина за пържене в тиган. Пригответе си чиния, застлан с домакинска хартия. Овалвайте щедро рулцата в панировката и гответе до позлатяване на коричката. После вадете върху хартията.

6. Разбийте сметаната на не много гъста пяна. Смесете с лимоновия сок, още 2 с.л. майонеза, сол и пипер, наситнения магданоз или копър и още 2 намачкани скилидки чесън.

7. Поднесете рулцата с млечния сос.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта