Регистрация

Панирани рибни филета с гъбен сос

Панирани рибни филета с гъбен сос
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 4169

Панирани хапки от риба със сос за потапяне.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тибата в хлебна панировка:

  • 500 г илета от риба, нарязани така, че да се ядат с ръце
  • 1 чаша хлебни трохи (може и галета0
  • 1 шепа прясно нарязан магданоз
  • пипер
  • чесън на прах
  • 2 яйца + вода
  • 2 с.л. светъл соев сос
  • обикновено брашно

За крем соса от гъби и бекон:

  • ½ чаша гъста сметана
  • ½ шепа настъргано сирене чедър
  • ½ чаша нарязани бели гъби печурки
  • нарязан лук
  • нарязан бекон
  • 1 с.л. царевично брашно + вода
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата с водата и светлия соев сос, докато загрявате олио за пържене.

2. Смесете хлебните трохи, пипера, чесъна на прах и нарязания магданоз.

3. Топнете рибните филета в брашно, потопете в яйчената смес и оваляйте добре в сместа с хлебните трохи.

4. Пържете, докато станат златисти.

5. В горещ тиган изпържете лука и бекона, докато лука омекне, а бекона запази хрупкавостта си, ако е възможно.

6. Добавете сметана, после сложете и разбъркайте вътре белите печурки. Намалете температурата ако сте я усилили повечко.

7. Овкусете соса със сол и пипер, после сипете и разбъркайте вътре смес от царевично брашно и вода, за да се сгъсти. Тази стъпка е по желание, тъй като сиренето също ще сгъсти сместа.

8. Изключете котлона и бързо разбъркайте вътре сиренето.

Сервирах по два начина, единия – като хапки за предястие, без соса. Другия начин – след като изпържих рибата , я сервирах върху слой крем сос. Вкусна домашно приготвена храна!

 

Източник: opensourcefood

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта