Регистрация

Панирани пилешки бутчета с броколи и картофи



Панирани пилешки бутчета с броколи и картофи
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3740

Печени бутчета с гарнитура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Панирани пилешки бутчета, които се пекат, за да бъдат освен вкусни и здравословни показва един от най-успешните кулинарни канали в световен мащаб - Tasty. Авторите избират делнична рецепта за заети домакини, които обаче ценят вкусната храна. И с тази умисъл готвенето започва.

Първо четирите двойни пилешки бутчета се почистват и се разделят на кълка и подкълка. В плик за храна се изсипват 3 ч.ч. крекери с аромат на сирене или дурги солени кашкавалени бисквитки. В отделна купа разбъркваме 5 яйца, а в трета - изсипваме 2 ч.ч. брашно. След това застиламе тава за печене с хартия и започваме да овалваме бутчетата - първо в брашно, после в яйце и накрая - в натрошените на ситно крекети. Редим в тавичката и запичаме за 35 минути на 220 градуса.

Ако имате възможност за две тави във фурната, първо пригответе и гарнитурата и печете двете ястия заедно. За зеленчуковата част на апетитното основно използваме броколи на розички и нарязани картофи на кубчета. Авторите се спират на сорта Юкон голд, но можете да изберете всякакви червени картофи. Смесваме розичките броколи и кубчетата картофи в купа и овкусяваме със сол и пипер, няколко скилидки намачкан чесън и наситнен розмарин. Заливаме със зехтин и разбъркваме, а след това печем за 35-40 минути на 220 градуса.

А на финала сервираме и се радваме на вкусна вечеря.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта