Панирани дробчета с лук и гъби
Пилешки дробчета със зеленчуци и вино на тиган.
Апетитни дробчета с гъби и лук в доматен сос с вино се пържат в Кухнята на Звездев. Това е идеално мезе за червено вино и страхотна идея за предястие, след което можете и да не поискате основно. Готви се сравнително лесно и ухае на народна кухня. Ако сте ценител на българските вкусове, опитайте тази манджичка.
В чиния се смева брашно с подправки. В тиган се сгорещява олио. Дробчетата се овалват в брашнената ароматна смес и се пържат за по 2 минути от страна в олиото. След това се изваждат и на тяхно място се изсипва лука. Готви се до прозрачност, залива се с вино и се изчаква минутка, за да се изпари алкохолът. Следва да се добавят гъбите и да се поготвят до омекване. Вкарват се нарязани пресни домати на кубчета, овкусява се с подправки и се връщат дробчетата в ястието. Захлупва се под капак на умерен огън за 10-тина минути и мезенцето е готово. Как точно се приготвя - гледайте във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ