Регистрация

Паникрани картофени хапки с риба



Паникрани картофени хапки с риба
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1088

Топчета от картофено пюре с риба тон и царевица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

За любителите на бирата Милена предлага вкусно мезе от картофи и риба с хрупкава коричка и апетитна сърцевина с пресен лук и царевица. Ароматните хапки могат да се сготвят на фурна, ако не желаете да се отпускате с яденето на мазнини през лятото. Ето и как се правят тези изкусителни мезенца.

Първо се сваряват картофите, а за да не губим време докато кипят, си правим заготовките. Те не са много - трябва да изцедим царевицата от една консерва, да наситним пресния лук и да си извадим сол, пипер, галета и яйца. Полсе си настъргваме лимонова кора, отваряме си консервата с риба тон и чакаме картофите да се сготвят. Следва да ги обелим и намачкаме докато са още топли. После смесваме с лука, рибата и царевицата, чукваме яйцето и овкусяваме с подправки. Получава се солено картофено тесто, което лесно се моделира с ръце.

Тук вече трябва да сте решили как ще готвите ястието - по омирисващия дома, дрехите и косата вреден метод с пърженето, който прави мезенцето още по-хрупкаво, вкусно и апетитно или в по-постния вариант - като застелете тава с хартия за печене и подредите вътре топчетата. И двата типа готвене отнемат около 20 мнути.

А когато извадите от тигана или фурната тази рибена сладост в картофено пюре, не забравяйте да бръкнете в хладилника за една потна бира, която ще допълни кулинарното изживяване.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта