Регистрация

Палачинкови кексчета с лук и билки



Палачинкови кексчета с лук и билки
Лесно   |   Порции 12 броя   |   Видяна: 1747

Солени мъфини от тесто за йоркширски пудинг.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 27.04.2017

Забавна идея хрумва на Лора и Стоян, които решават да превърнат рецептата за солен пудинг в малки ароматни мъфини, подходящи за ордьовър, следястие или пък питателна закуска, която не щади свежия дъх заради лука в тестото. Така от обикновената палачинкова смес, без дори да се добавят набухватели, се получават пухкави и въздушни солени кексчета, които са доста засищащи.

Сместа за тези лучени палачинки се приготвя като се разбият яйца с мляко и се добави разтопено масло и брашно. После започва "озеленяването" на тестото. В него се изсипват наситнени пресни билки - мащерка, розмарин, салвия (градински чай), магданоз и див лук или пресен лук. Добавя се сол и пипер на вкус и се прибира за 1 час в хладилник.

Следва да се сгорещят добре на 220 градуса формички за мъфини. После се намазняват с малко олио и в тях се изсипва добре охладената смес. Пече се на същата температура за 15-18 минути. В образувалите се отвори може да се тикне по някоя и друга бучка сирене или кашкавал или пък да се изсипе разтопено масло. Хлебчетата стават още по-апетитни.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта