Регистрация

Мини палачинки с мед и масло



Мини палачинки с мед и масло
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1622

Медени палачинки с бакпулвер и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Апетитна малки домашни палачинки се представят в готварския канал Хапка, като грейват със своята маслена пореста коричка, в която попива щедро накапан мед върху изкусителните тестенки. Това са палачинки мечта за семейна закуска през уикенда, а и децата ще ги оценят по достойноство, като напълнят коремчета с апетитното десертче. Авторите изчисляват, че направата им отнема около 45 минути и струва между 2 и 4 лв. на порция в зависимост от големината на самата порция. Ето и как се правят.

Първо се смесват сухите съставки - брашно, бакпулвер, сол и захар. Следва да съставим мократа смес от разбити яйца, в които се добавя мляко и разтопено масло. Мокрите продукти се изсипват постепенно при сухите, след това се разбърква до хомогенизиране. Добре е, ако имате време да приберете сместа за 20-тина минути в хладилника, за да се стегне маслото.

А после с малко черпаче гребвате от течността и изсипвате в сртедата на тигана. Запичате средно по 2 минути от страна. Можете след изваждане да намажете с масло, за да станат палачинките още по-апетитни. А после покапвате с мед и хапвате. Разбира се, можете да замените меда с любимия мармалад или да закусите с традиционните плачинки с течен шоколад. А защо не и импровизация като фъстъчено масло и бекон или пък топено сирене с колбас. Всичко зависи от вкуса.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта