Регистрация

Пай с телешко и сладки картофи

Пай с телешко и сладки картофи
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 3078

Хрупкаво удоволствие с телешко и подправки - топи се в устата!

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450 г телекшо филе или бут
  • 1 сладък картоф на кубчета
  • 1 малка жълта чушка на кубчета
  • 1 малка глава червен лук, нарязана ситно
  • 150 мл горещ телешки бульон
  • 1 ч. л. настърган джинджифил
  • 1 скилидка чесън, пресован
  • 1 ч. л. мащерка
  • 1 ч. л. розмарин
  • 275 г брашно, пресято
  • 200 г студено масло, нарязано на кубчета
  • 1 средно голям жълтък, разбит
  • 1 с. л. сол
  • малко студена вода

Начин на приготвяне:

2. Смесете брашното, солта и маслото в голяма купа, разбъркайте добре – получава се ронливо тесто на трохи.

3. Прибавете жълтъка и омесете до получаването на тесто. Офрмете топка, опаковайте я в целофново фолио и я сложете в хладилника за поне 30 минути.

4. Запържете нарязаното на кубчета телешко месо и извадете от тигана.

5. Запържете джинджифила, чесъна и лука, след което прибавете картофите, пипера и бульона.

6. Когато заври, намалете леко котлона и оставете да къкри 15 минути. Въренте телешкото месо в тигана за поне още 5 минути.

7. Загрейте фурната на 200 С. Отделете една трета от тестото настрана. Разточете останалото тесто върху набрашнена повърхност и покрийте с него дъното на тавичката.

8. Прибавете сместа с телешкото месо в пая, след което разточете останалата 1/3-та от тестото отгоре, като внимателно запечатате краищата.

9. Направете няколко малки разреза или дупчици, за да излиза парата и сложете във фурната за 30-40 минути или докато се получи хрупкава златиста коричка.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта