Регистрация

Пай с говеждо и полента

Пай с говеждо и полента
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2248

Италиански качамак с телешко, сирене и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450 г говежда месо
  • 1 глава червен лук
  • 3 скилидки чесън, смлян
  • 1 с. л. зехтин
  • 1/2 ч. л. червен пипер (едро смлян – на люспи)
  • 2 ч. л. кашер сол
  • 2 тиквички, нарязани
  • 1/2 чаша жълто царевично брашно
  • 2 чаши вода (отделни)
  • 250 г печени червени чушки, изцедени и нарязани
  • 85 г сирене Ньофшател (или друг вид сирене по избор)
  • 1½ чаша пресен пармезан, настърган

Начин на приготвяне:

1. Налейте зехтин в широк тиган. Когато се сгорещи, добавете чесъна и червения лук.

2. След като лукът започне да става полупрозрачен, добавете говеждото месо, солта и червения пипер на люспи. Разбъркайте и гответе до придобиване на кафяв цвят, в продължение на около 6-8 минути.

3. Кoгато говеждото е готово, налейте 1½ чаша вода в тенджера и оставете да заври. Разбъркайте царевичното брашно в останалата 1/2 чаша вода. Когато водата заври, добавете царевичното брашно и разбъркайте добре. Намалете температурата, за да започне да къкри и гответе според указанията на опаковката. Накрая добавете сиренето „Ньофшател” и разбъркайте.

4. Извадете говеждото месо и оставете настрана да се оттича, но не остъргвайте остатъчните налепи по тигана. Добавете тиквичките директно в покрития с хранителни остатъци тиган и оставете да омекнат, за около 5-7 минути.

5. В тиган с диаметър 23 см наредете слой говеждо месо с тиквички, следван от слой печени чушки. Отгоре поръсете с 1 чаена чаша пармезан.

6. Разстелете равномерно сварената полента върху слоя с говеждото месо и зеленчуците. Поръсете с останалата част от пармезана.

7. Сложете пая върху покрита с фолио тава за печене. Печете в предварително загрята на 190 °C фурна в продължение на 25-30 минути или докато сиренето придобие кафяв цвят.

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта