Регистрация

Ордьовър от пълнена лазаня с кайма

Ордьовър от пълнена лазаня с кайма
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 894

Хапки от паста с кайма и хрупкава панировка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 6 скилидки чесън
  • растителна мазнина за пържене
  • 500 г кайма (телешка)
  • 250 мл гъста доматена салца (сос маринара)
  • сол и пипер
  • 100 г твърда моцарела (може кашкавал или пармезан)
  • 1 пакет кори за лазаня
  • подсолена вода за варенето
  • брашно, яйце и галета за панирането

Начин на приготвяне:

1. Обелете лука и чесъна и ги наситнете.

2. Сгорещете 3-4 с.л. олио в тиган и запържете лука и чесъна за минута. Добавете каймата и пържете докато стане на трохи и водата от нея започне да извира. Овкусете със сол и пипер и дръпнете от огъня за 5 мин. да се изсуши.

3. Върнете отново на умерен котлон, залейте с доматената салца и гответе 5-6 минути като периодично бъркайте. После отново махнете от огъня и добавете рендосаната моцарела или друго сирене.

4. Кипнете вода, подсолете я и сварете в нея лазанята според инструкциите на опаковката. След това разпловете по дължина всяка лента, за да се получат две по-тесни и също така дълги лентички.

5. Слагайте по малко от плънката в средата на всяка лентичка и завивайте на рулце. Гледайте видеото ТУК, за да се ориентирате как се прави. Готовите рулца подредете в чиния и приберете за 10 ми. във фризера.

6. През това време си разбийте яйце в купичка, в друга сипете галета, а в трета - брашно. Не слагайте много, защото ще се овлажни. Сипвайте си на няколко пъти по време на панирането.

7. Охладените лазаня хапки овалвайте първо в брашно, после в яйце, след това галета, пак яйце и пак галета. Върнете във фризера за още 15 минути.

8. Пържете в умерено сгорещено олио на маслена баня до плучаването на златиста и хрупкава коричка. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия, за да попие излишната мазнина.

9. Сервирайте със сос за потапяне (кетчуп, барбекю, чеснов) и се насладете.

Източник: YouTube/Tasty

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта