Регистрация

Огнена риба с домашно кимчи



Огнена риба с домашно кимчи
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1740

Риба по азиатски с домашна кимчи туршия от дайкон и зеле.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 26.06.2017

Лора и Стоян показват рецепта, която не можем да научим от нашите баби, защото няма никаква връзка с българската кухня. Въпреки че приемаме туршията за нашенско ястие, тази е много по-странна. Това е традиционното корейско кимчи, което представлява мариновано зеле с много подправки, което има силна лютивина, същевременно пленява с лека сладникавост и аромат на джинджифил и билки. Оказва се, че скъпата и екзотична кисело-люта корейска салата се прави доста лесно, пък и за максимум денонощие е готова за сервиране. Трябва просто зелето да се нареже, осоли и настиска, след което се оставя да си пусне водата. През това време нарязваме на правоъгълници дайкон ряпа и след това смесваме всичко заедно като вкусяваме с лют сос, намачкан чесън, рендосан джинджифил, рибен сос, оризов оцет и захар. Салатата отива в буркан и се натиска с камък. Чакаме между 6 часа и денонощие и поднасяме с печено месо или суши.

Рибата, която се приготвя в тази рецепта е сьомга. Тя пък се нарязва на малки филета и се маринова за два часа в смес от джинджифил, чесън, соев сос, лимонов сок, мед, сусамово олио и оризово вино. След това се мята на грила и се запича. Тази рецепта е известна в Кореа под името "Огнена риба". Накрая сервираме рибните филета с гарнитура от варен бял ориз и малко кимчи. Готово - корейско меню, което може да бъде направено в българския дом.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 30
  2. 10
  3. 50
  4. 180
  5. 800
  6. лято
  7. ус
  8. са
  9. паста пене
  10. Пиле

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта