Нискокалоричен киш със сьомга
Вкусен и нискокалоричен киш с броколи и риба.
- 1 филе от сьомга
 - 1 с.л. лимонов сок
 - 6 бр. броколи, нарязани
 - 3 гъби
 - половин глава дребен червен лук, нарязана
 - 250 гр. маслено тесто
 - 1 обикновено яйце
 - 1 бяло яйце
 - 150 гр. Нискокалорична извара
 - 2 с.л. настъргано сирене
 - 1 ч.л. мента
 
Начин на приготвяне:
1. Развийте масленото тесто и го поставете върху 20-сантиметровия поднос, като притискате плътно краищата към стените на съда. Надупчете с вилица тази основа.
2. Печете покрито (покрийте с фолио) за около 10 минути на 200 градуса.
3. Междувременно използвайте четка, за да намажете сьомгата с лимоновия сок и я изпечете на скара (или я задушете), докато е напълно готова. Използвайте вилица, за да я накъсате на парченца.
4. В отделна купа разбийте яйцата с изварата. Добавете сиренето и ментата.
5. Изсипете пълнежа от сьомга в масленото тесто, после излейте върху него сместа от извара.
6. Печете около 40-45 минути, докато повърхността е твърда на пипане.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ