Регистрация

Мъфини с кафе и шоколад



Мъфини с кафе и шоколад
Средно   |   Порции 8 броя   |   Видяна: 729

Какаови мъфини с два вида шоколад, нес кафе и солен нюанс.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Апетитни мъфини с разтопен шоколад, шоколадови късчета и дъх на кафе прави Миро в кухнята на канала Готвене за начинаещи. Това са пленителни черни кексчета с наситен какаов вкус и нежни допълващи аромати, които се завършват с хрупкава поръска от едра сол. Десертчетата галят небцето и пленяват сетивата, а във видеото на Миро можете да наблюдавате и как се правят.

За начало се разтапят 85 г тъмен шоколад и се приготвят още толкова шоколадови капки или нарязан на парченца млечен шоколад. Можете да размените млечния и черния шоколад по желание. В купа се разбиват 2 яйца със 75 г кафява захар, разтопения шоколад и 90 мл олио. Добавят се пресятите сухи съставки - по 1/2 ч.л. сода и бакпулвер, 2 с.л. какао на прах и 5 с.л. брашно. Всичко се разбива до получаването на хомогенно гъсто кексово тесто.

Сместа се прехвърля в намаслени формички за мъфини и се пече за 15-18 минути в предварително загрята на 190 градуса фурна. Следва да се изчака да се охладят, а после се хапва с наслада или се прибира в раницата за по-късно. Ето как имате домашно приготвен сладкиш за всяка част от деня.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта