Регистрация

Домашни мъфини с шоколад и плодове



Домашни мъфини с шоколад и плодове
Лесно   |   Порции 12 броя   |   Видяна: 1115

Кексчета с канела, шоколадови парченца и пресни плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Мъфини с череши и парченца шоколад правят нежните кулинари от канала "Хапка по хапка" с уговорката, че черешите могат да бъдат заменени от всеки плод, който желаете да поставите в кексчетата или имате в излишък и искате да оползотворите. Рецептата позволява импровизации - на мястото на канелата можете да поръсите ванилова захар, есенция ром, есенция портокал, кафе или какао - преценете кое най-много ви харесва. А пък блокчетата кафяв шоколад можете да замените с черен, бял или цяла ядка като лешник, бадем, кашу.

А готвенето е елементарно. В купа се изсипва брашното и се смесва със захарта, подправката и бакпулвера. В друга купа се разбива яйцето, добавя се млякото и след това се вкарват смесените сухи съставки. Полученото тесто се разпределя в 12 формички за мъфини - намаслени или покрити с хартиени чашки. А после се декорира - в средата се боцва по парче шоколад или ядка, а около нея се редят парчетата плодове. Тази вкусотия се пече на 200 градуса за 20-тина минути.

Изчакайте да се охлади преди да вадите, за да не се накъсат кексчетата. А после им се насладете подобаващо. Гледайте във видеото точните съставки и начина на приготвяне.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта