Регистрация

Мохито с боровинки и лавандула



Мохито с боровинки и лавандула
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1504

Летен алкохолен коктейл с ром и плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 01.08.2017

Разхлаждаща напитка с ром, цитрусов дъх, плодове и мента показват Лора и Стоян. Да - това е рецепта за Мохито със свежи аромати и приятен сладък вкус, направено лесно и бързо в домашни условия и сервирано с две препоръки - да се пие бързо, преди да се разтопи леда и да се поглъща с наслада и удоволствие. 

Започваме по традиционния начин за правене на Мохито - като залеем захар с вода, за да стане захарен сироп. И ето я първта изненада - тук добавяме в сиропа и лавандула. Правилно се сещате - това е онази ароматна трева в лилаво, с която бабите си готнят молците от китениците. Оказва се, че е доста подходяща за ароматизиране на захарен сироп за сладки алкохолни коктейли. Ако нямате, просто я пропуснете, а не търсете нейн заместител, предупреждават водещите.

След това в хаванче се счукват резени лайм с листенца мента. После се разпределят в чаши, заливат се със захарния сироп и се добавят цели пресни боровинки. Тук можете да импровизирате с плода според сезона, вкуса и онова, което имате в наличност. Следва да се добави ром, като разбираме, че тъмен ром се връзва доста по-добре. Допълваме чашите с богато количество лед и заливаме с газирана вода. Остава да се боцне по една сламка или чадърче и е готово за вдигане на тост и разхлаждане в жегите.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта