Мохито с боровинки и лавандула
Летен алкохолен коктейл с ром и плодове.
Бон Апети
Излъчен на 01.08.2017
Разхлаждаща напитка с ром, цитрусов дъх, плодове и мента показват Лора и Стоян. Да - това е рецепта за Мохито със свежи аромати и приятен сладък вкус, направено лесно и бързо в домашни условия и сервирано с две препоръки - да се пие бързо, преди да се разтопи леда и да се поглъща с наслада и удоволствие.
Започваме по традиционния начин за правене на Мохито - като залеем захар с вода, за да стане захарен сироп. И ето я първта изненада - тук добавяме в сиропа и лавандула. Правилно се сещате - това е онази ароматна трева в лилаво, с която бабите си готнят молците от китениците. Оказва се, че е доста подходяща за ароматизиране на захарен сироп за сладки алкохолни коктейли. Ако нямате, просто я пропуснете, а не търсете нейн заместител, предупреждават водещите.
След това в хаванче се счукват резени лайм с листенца мента. После се разпределят в чаши, заливат се със захарния сироп и се добавят цели пресни боровинки. Тук можете да импровизирате с плода според сезона, вкуса и онова, което имате в наличност. Следва да се добави ром, като разбираме, че тъмен ром се връзва доста по-добре. Допълваме чашите с богато количество лед и заливаме с газирана вода. Остава да се боцне по една сламка или чадърче и е готово за вдигане на тост и разхлаждане в жегите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ