Регистрация

Морски костур в сладко-кисел сос

Морски костур в сладко-кисел сос
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4001

Костур със сос и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг морски костур
  • 1/2 ч.ч. брашно
  • сол на вкус
  • олио за пържене

Можете да използвате готов сладко-кисел сос или да си направите със следните продукти:

  • 1/2 ч.ч. кетчуп
  • 1/2 ч.ч. захар
  • 1/2 ч.ч. оцет
  • 3/4 ч.ч. вода
  • сол на вкус
  • 1 1/2 с.л. царевично нишесте, разтворено в 3 с.л. вода

За зеленчуковия топинг:

  • 1 средно голям морков, нарязан на ленти
  • 1 голяма сладка чушка, нарязана на ленти
  • 1 средна глава лук, нарязана на филийки
  • 1 малък корен джинджифил нарязан на жулиени
  • 3 скилидки чесън, тънко нарязан

Начин на приготвяне:

1. Овкусете рибата с малко сол. Потопете в брашно и изпържете в сгорещеното олио до златисто-кафяво. За един килограм риба ще са необходими около 15-18 мин. Заделете в чиния, когато е готова.

2. Пригответе сладко-киселия сос, като смесите всички необходими продукти за него в тенджерка и ги кипнете. Оставете да покъкри за около 10 мин. на умерен огън. След това сгъстете с размитото във вода царевично нишесте.

3. В малка тенджерка сложете около 1 с.л. олио за готвене. Сотирайте джинджифила, след което добавете чесъна и лука. Когато лукът е почти готов, добавете морковите и сладката чушка. Овкусете с щипка сол и пържете като разбърквате докато цветът стане по-светъл, но не до омекване.

4. Когато зеленчуците са готови, разбъркайте със сладко-киселия сос. Загрейте тази смес за малко преди да полеете с нея пържената риба и да поднесете.

 

 

Източник:www.opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта