Регистрация

Морковено суфле с масло

Морковено суфле с масло
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 4732

Апетитен десерт с моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходимо продукти:

  • 80 г универсално брашно
  • 80 г бяла захар
  • 2 яйца
  • 30 г масло, разтопено
  • 1 голям морков, обелен и настърган

За гарниране:

  • 2 моркова
  • 1 ч. л. масло
  • 1 с. л. бяла захар
  • малко пресен магданоз
  • пудра захар

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180 С. Намажете с малко мазнина 6 купички за суфле.

2. Разбийте белтъците на твърд сняг.

3. В голяма купа разбийте жълтъците със захарта до получаването на пухкава светла смес. Прибавете към жълтъците половината от разбитите белтъци и внимателно разбъркайте.

4. Пресейте брашното върху сместа. Разбъркайте. Прибавете половината от разтопеното масло и останалата част от белтъците. Разбъркате леко (не прекалявайте). Прибавете настъргания морков. Разпределете крема в предварително подготвените купички и изпечете за 20-25 минути.

5. Междувременно сложете маслото, захарта и морковите в 400 мл. вода, кипнете и оставете на средно силен котлон да поври докато морковите омекнат. Подсушете морковите и ги оставете да изстинат. Измийте и подсушете листата магданоз.

6. Гарнирайте всяко суфле с половин морков и няколко листа магданоз и наръсете с пудра захар.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта