Регистрация

Миш-маш с риба и зеленчуци



Миш-маш с риба и зеленчуци
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1241

Шакшука с риба и доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 16.11.2017

Рибена яхния с филе от бяла риба в доматен сос с много подправки готвят Лора и Стоян като правят рибена шакшука или миш-маш с риба без яйца. Ястието е вкусна манджичка в основата на която полягват крехки филенца бяла риба (в случая тилапия, но може да се спрете и на друга по ваше желание), а отгоре се заливат с пикантен доматен сос, богат на аромати.

Започваме като в зехтин запържваме наситнени лук, чесън и люто чушле. Овкусяваме ги с куркума и сумак и добавяме счукани в хаванче копърово семе, кориандър и кимион. Тази ароматна идилия допълваме с доматен концентрат и домати на кубчета от консерва. Доливаме вода, оставяме да покъкри и завършваме със сол и пипер. Така нашето сосче е готово.

Филетата тилапия се осоляват и опипрят, а после се слагат в тигана при доматената запръжка. Готвят се леко потопени в нея под капак за около 8 минути, а след това ястието е готово за сервиране. В индивидуални порции се слагат първо рибни филета, следва да се залеят със сос и отгоре да се накъсат листенца свеж магданоз. Встрани от чинийката е добре да има и хляб за топкане. Ето едно рибено основно за цялото семейство.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта