Регистрация

Миникалцоне със сьомга

Миникалцоне със сьомга
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 1913

Печени пици с риба.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 20 г мая
  • половин чаша прясно мляко
  • щипка захар
  • 250 г пшенично брашно
  • 2 с.л.зехтин
  • щипка сол
  • 1 яйце

За плънката:

  • 200 г сьомга, обезкостена и нарязана
  • половин глава кромид лук, нарязана на кубчета
  • половин зелена чушка камба, нарязана на кубчета
  • 2 домата, нарязани на кубчета
  • 1 ч.л. бял пипер
  • 1 ч.л. сушен риган
  • 1 ч.л. смес „Провансалски подправки“: чубрица, копър, босилек, мащерка, розмарин
  • 1 ч.л. зехтин

Начин на приготвяне:

1. Смесете прясното мляко, маята и захарта, за да направите закваската. Поставете сместа на топло място и изчакайте, докато се надигне двойно.

2. Пресейте брашното, смесете го със зехтин, добавете закваската и разбъркайте добре. Омесете тестото, докато се получи гладка и хомогенна смес. Сложете го на топло място и изчакайте 45 минути, докато втаса.

3. Нагрейте зехтин, добавете лука и зелената чушка. Запържете за около 5 минути, добавете доматите и сьомгата и след това запържете продуктите за около 10 минути.

4. Поръсете с бял пипер, сушен риган и „Провансалските подправки“.

5. Разточете тестото и го нарежете на квадратчета. В средата на всяко квадратче поставете една лъжица от плънката и загърнете тестото така, че да се получи калцоне. Затворете краищата на тестените квадратчета. Направете същото с останалото тесто и плънка.

6. Разбийте едно яйце и намажете повърхността на всяко калцоне.

7. Изпечете във фурна, предварително нагрята до 180°С, за около 15 минути до придобиване на златистокафяв цвят.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35-40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта