Мини кюфтенца в доматен сос с магданоз ала шеф Манчев
Кюфтета по сицилиански – панирани, пържени, запечени с кашкавал и поднесени с доматена основа.
С тази рецепта шеф Иван Манчев се включи в кампанията на ЛИДЛ Манчев срещу Шишков, промотирайки кайма по стандарт Стара планина на Порция свежест, която може да бъде закупена на намаление от веригата хипермаркети след 10 декември.
Необходими продукти:
- 500 грама кайма по стандарт Стара планина (Манчев използва от промоционалната Порция свежест)
 - 1 ч.ч. брашно (експертът се спря на Castello)
 - 200 грама кашкавал
 - 1 глава лук
 - 1 яйце
 - 2 с.л. галета
 - сол, пипер и чубрица на вкус
 - 2 връзки магданоз
 - 100 мл олио (в ястието влезе продукт на Promienna)
 - 300 мл доматен сос (Манчев сложи Nostia)
 - 100 мл вода
 
Начин на приготвяне:
1. Замесете каймата с наситнените 1 връзка магданоз и лук, добавете подправки на вкус, яйцето и галетата и омешайте хубаво.
2. Сгорещете олиото в тиган.
3. Оформяйте с ръце малки кръгли кюфтенца от каймата, овалвайте ги в брашното и пържете до получаването на златист загар.
4. Пуснете фурната да загрява на 180 градуса.
5. Прехвърлете готовите кюфтенца в тавичка, рендосайте върху тях кашкавала и приберете да се запекат за 10-15 мин.
6. Разбийте доматения сос със 100 мл вода.
7. Нарежете на едро втората връзка магданоз и го запържете в олио или още по-добре във фритюрник.
8. Разпределете соса в 2-4 чинии, поставете в него кюфтенцата и поръсете отгоре със запържения на чипс магданоз.



		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ