Регистрация

Мигелитос - сладки бутер банички с млечен крем



Мигелитос - сладки бутер банички с млечен крем
Лесно   |   Порции 12 броя   |   Видяна: 2704

Десерт от бутер тесто и млечен крем с ванилия и канела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 10.03.2017

Правим си вкусни испански еклери от бутер тесто, които се приготвят завидно лесно. Първо трябва да разточим бутер тестото на кора, от която с помощта на квадратна формичка или друга фигурка по избор да си изрежем десертчетата. Следва да ги подредим в тава за печене така, че да не се допрат едно в друго при раздуване и да ги оставим на 190 градуса във фурната да се сготвят за около 12-15 минути.

През това време правим и вкусния лесен домашен крем с мляко и яйца. Загряваме млякото със захарта до кипване. Разбиваме жълтъците с царевично нишесте, темперираме с част от врялата смес и изсипваме при нея. Готвим до сгъстяване при непрестанно бъркане. Ароматизираме с ванилова захар или есенция и добавяме пръчица канела, която също да освободи апетитния си мирис. След отстраняване от огъня добавяме и лимонови корички, махаме канелата и кремът е готов.

Охладените бутерки разрязваме по дължина през средата. Мажем долната част с вкусния млечен крем и захлупваме с горната. По желание можете да украсите баничките с пудра захар, плодове, листенца мента. Можете да ги поднесете с топка сладолед. Тези десертчета изключително напомнят на любимия сладкиш Наполеон.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта