Регистрация

Маслени бисквити с маскарпоне и ягоди



Маслени бисквити с маскарпоне и ягоди
Трудно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 1275

Бисквити с кайсиево сладко, крем и плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 16.05.2018

Вкусни бисквити с топинг готвят Лора и Стоян, като наричат десертчетата тарталети, защото за основа се използва традиционното за сладкиша маслено тесто, в което се добавят и ядки за хрупкавост. А върху вече изпечените маслени бисквитики се маже кайсиево сладко, поръсва се шамфъстък и се декорира с крем от сметана, маскарпоне, ванилия и кардамон. На финала върху крема се редят парчета пресни ягоди. Така обикновената бисквита се превръща в торта.

Тестото се приготвя в блендер. Първо в купата се смилат шамфъсътци, след това към тях се добавя брашно, пудра захар и щипка сол и се смила отново. После влиза и студено масло на кубчета, пак се бръмва, следват жълтъци, поредно бръмване, малко вода и финално смилане. Тестото се вади от блендера, оформя се на сплесната кора, увива се в стреч фолио и се прибира в хладилника.

Ягодите се нарязват на шайби, поръсват се с пудра захар и портокалови корички, разбъркват се и се оставят да се мариноват. Преминаваме към крема. В купа се разбърква маскарпоне с кардамон и ванилова захар. В друг съд се разбива сметана с пудра захар. Двете субстанции се обединяват.

От охладеното тесто се оформят квадрати, които се изпичат. След охлаждане се намазват с кайсиево сладко, поръсват се с натрошени шамфъстъци и се украсяват с белия крем и резените ягоди.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта