Регистрация

Мариновани скариди с горчица и цитрусов сок

Мариновани скариди с горчица и цитрусов сок
Лесно   |   Порции 30 броя   |   Видяна: 1134

Печени скариди с лимонов и портокалов сок и горчичен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 30 тигрови или кралски скариди
  • 2 с.л. бяло вино
  • 1 ч.л. горчица
  • 3 скилидки чесън
  • сокът на 1 лимон
  • 75 мл портокалов фреш
  • 100 мл зехтин
  • сол и черен пипер
  • 1 ч.л. сух босилек
  • 5-6 шишчета (може и 10 мини шиша)

Начин на приготвяне:

1. Изсипете зехтина в купа и разбийте в него горчицата.

2. Добавете намачкания на паста чесън, виното, лимоновия и портокаловия сок, босилека, сол и пипер на вкус.

3. Почистете скаридите и ги потопете и оваляйте хубаво в маринатата. Приберете в хладилник за един час, похлупени с капак.

4. Нанижете скаридите на шишчета и печете на грил тиган или барбекю до порозовяване. Обърнете и запечете и от другата страна. Можете да подредите в тава, застлана с хартия за печене и да готвите на фурна. Не е така ефектно обаче.

5. По време на печенето можете да намажете с маринатата, останала в съда.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта