Маринован телешки език с подправки
Варен телешки език със сос от оцет, чесън, зехтин и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 телешки език
 - 2 дафинови листа
 - стебло целина
 - 1 глава лук
 - 1 морков
 - 6-8 зърна черен пипер
 - сол
 
За маринатата:
- 1 ч.л. горчица
 - 1-2 с.л. каперси
 - 200 мл оцет
 - връзка магданоз
 - 2 скилидки чесън
 - 1 малка глава лук
 - 1 ч.л. сол
 - 1 с.л. захар
 - 100 мл зехтин
 - 1-2 сладки чушки по желание
 
Начин на приготвяне:
1. Сложете езика в тенджера заедно със зеленчуците, нарязани на едро и подправките (без солта). Залейте с вода и кипнете. Оставете да се вари 2-2:30 часа на умерен огън под капак. Ако водата започне да извира - долейте.
2. Направете маринатата като смесите в купа горчицата с оцета, добавите намачкания чесън, солта и захарта и разбъркате до разтваряне на захарта. След това добавете наситнените лук, магданоз и чушка, каперсите и залейте със зехтина.
3. Готовия език махнете от огъня, добавете солта и оставете да почине в бульона си 20 минути. След това извадете и обелете докато е още топъл.
4. Нарежете на слайсове и оваляйте в маринатата. Дръжте така поне час.
5. Подредете слайсовете в чиния, отгоре разпрделете маринатата и поднесете.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ