Регистрация

Макарони на фурна с телешко варено

Макарони на фурна с телешко варено
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 7491

Паста с морни сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет макарони

За морни соса с гъби:

  • 2 ч.л. масло
  • 2 ч.л. брашно
  • мляко или пилешки бульон (около 2 или повече чаши)
  • сос Уорчестършир
  • сол и пипер
  • чесън на прах
  • червен пипер
  • 1 консерва гъбен крем
  • нарязани печурки
  • смес от сирена (пармезан, пекорино, моцарела, асиаго и други)

За месния сос:

  • зехтин
  • чесън и лук
  • 1 голяма консерва телешко варено
  • 1 малка консерва нарязани домати
  • 1 ч.л. захар
  • сол и пипер
  • нарязан магданоз и босилек

За топинга:

  • допълнително сирене
  • масло

Начин на приготвяне:

На соса морни с гъби:

1. В тенджерка разтопете 2 ч.л. масло. Добавете 2 пълни ч.л. брашно и запържете за няколко минути. Внимавайте да не загори и да покафенее. След това налейте достатъчно пилешки бульон или вода/мляко, като бъркате непрекъснато, докато се получи необходимата гъстота (започнете с 2 чаши). Когато сосът е толкова гъст, че да покрива плътно гърба на лъжицата, значи е готов. Ако е необходимо, добавете още бульон. Овкусете със сол и пипер, малко сос  Уорчестършир, универсална подправка, малко чесън на прах и малко червен пипер.* След това добавете цяла консерва гъбен крем и разбъркайте хубаво. Може да добавите още течност, ако сосът стане прекалено гъст. Сложете и щедро количество нарязани гъби. Накрая прибавете микса от сирена по избор - около 1/2 ч. Затоплете всичко и заделете.

На месния сос:

1. Сотирайте  щедро количество чесън и лук в малко хубав зехтин. Добавете консерва телешко варено и гответе няколко минути. Ако е необходимо, добавете още зехтин. Добавете 2 малки или 1 голяма консерва нарязани домати или доматен сос. Подправете на вкус. Добавете няколко ч.л. бяла захар, за да се балансира киселинността на доматите. Овкусете със сол/захар, ако е нужно. Добавете малко нарязан магданоз и босилек за допълнителен аромат. Оставете да къкри няколко минути и свалете от огъня.

2. Межувременно сварете макароните (226 г) в кипяща вода до омекване.

3. Сложете сварената паста в месния сос и покрийте хубаво. Прехвърлете в тавичка за печене с размери 22,9 х 30,5 см.

4. Полейте пастата със соса морни с гъби и поръсете с още сирене.

5. Сложете парченца масло върху ястието в касеролата. Запечете във фурната, докато сирененето се разтопи и се получи златиста коричка.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта