Регистрация

Люти воденички с чушки и лук



Люти воденички с чушки и лук
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1572

Пържени воденички със зеленчуци по корейски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 10.07.2018

Пикантно корейско мезе от воденички на тиган с азиатски подправки и зеленчуци готвят Лора и Стоян. Вкусните дреболийки преминават две термични обработки, като между тях се мариноват и ухаят на ястие от Изтока.

Първо воденичките се измиват и се варят във вода в компанията на нарязан на едро джинджифил, звездичка анансон и бахар. След сваряване, с което не бива да се прекалява, се отцеждат. А докато се готвят, вече ги чака маринатата от сусамово олио, соев сос и намачкан чесън. Воденичките се заливат с тази смес и се оставят да почакат докато се сготвят останалите компоненти.

Зелени люти чушлета се нарязват на шайби, а лук, чесън, зелена и червена чушка се режат на едро. В тиган се сгорещява олио. Запържват се чушките, лука и чесъна и се добавят воденичките. Готви се докато придобият хрупкав загар. Махат се от огъня, подправят се с още соев сос и сусамово олио, малко лют пипер и семена сусам. Готови са за поднасяне - топли, пикантни и благоуханни.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта