Регистрация

Ливански пържени фалафели

Ливански пържени фалафели
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 15120

Фалафели от нахут с индийски подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450 г нахут, накиснат за 24 ч.
  • 1 средна глава лук
  • 1 среден картоф, обелен
  • 4 скилидки чесън
  • 1 ч.л. смлян кориандър
  • 1 ч.л. кимион
  • 2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. пипер
  • 1/2 ч.л. лют червен пипер
  • 1 с.л. брашно
  • зеленчуково олио за пържене
  • 2 ч.л. сода за хляб

Начин на приготвяне:

1. Отцедете нахута.

2. Срежете на четвъртинки лука и картофа.

3. Прокарайте всичко през мелачката за месо на фината приставка, заедно с чесъна, на два пъти.

4. Прибавете останалите необходими продукти без содата за хляб и зеленчуковото олио.

5. Разбъркайте много добре.

6. Прокарайте отново през мелачката за месо и разбъркайте.

7. Покрийте и оставете за 2 - 3 ч.

8. Сгорещете олио за пържене на маслена баня. През това време прибавете содата за хляб към сместа с нахут.

9. С навлажнени ръце оформете топчици от сместа колкото орех и леко ги приплескайте като кюфтенца.

10. Изпържете на маслена баня от всички страни до златисто-кафяво.

11. Извадете от олиото с решетъчна лъжица и отцедете върху салфетки.

12. Поднесете.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
9
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта