Регистрация

Леща белуга с печени моркови



Леща белуга с печени моркови
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3010

Печени моркови с мед върху варена черна леща.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 28.04.2017

Това е вкусно предястие, засищаща салата или диетично основно, подходящо за вегани, като неядящите животински продукти ще трябва да пропуснат заливката от кисело мляко. Основата от черна леща внася доза елегантност на ястието, както и го превръща в модерна питателна храна. Подсладено-осолените зеленчуци пък създават идилия от вкусове, която съвършено пасва на по-семплото откъм сладост вариво. Ето за какво става въпрос:

Черна леща се кипва с дафинов лист и стебла магданоз докато се развари. После се отцежда и към нея се добавя наситнен пресен магданоз, чесън, лимонов сок и зехтин. Разбърква се и основата на платото е готова. Следва да обелим цели моркови от връзка и да отрежем листенцата им, като все пак оставим малко зеленина, която да придава естетична визия. Морковите се овкусяват със зехтин и мед, подреждат се в тава, застлана с хартия за печене и се осоляват. После се запичат до карамелизиране.

Накрая се сглабя платото като лещата поляга в голяма чиния, отгоре се редят целите карамелени моркови и по желание можете да ги покапете с кисело мляко и сос хариса.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта