Регистрация

Летен борш с много зеленчуци

Летен борш с много зеленчуци
Трудно   |   Порции 6   |   Видяна: 3717

Оригинален борш с цвекло, моркови, домати, картофи, зеле, лук, чушки и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 млада зелка
  • 1 голям морков
  • 1-2 главички цвекло
  • 1 голяма чушка
  • 1 глава лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • 2-3 млади картофа
  • пресни наситнени магданоз и копър
  • 3 домата
  • 2 дафинови листа
  • сол, черен и червен пипер
  • олио
  • черен хляб или крекери

Начин на приготвяне:

1. За да не изпаднете в кулинарен хаос, разделете си всички продукти на купички. 

2. Започнете с лука - нарежете го на ситно и го запържете в малко мазнина до покафеняване.

3. Сложете тенджера с вода да кипне. Докато това се случи, нарежете зелката на ситни лентички. 

4. Обелете и рендосайте цвеклото на едро ренде. Отделете го в самостоятелна малка купичка. Това направете и с моркова. Чушката пък нарежете на тънки ивици. Не забравяйте да бъркате пържещия се през това време лук.

5. Наситнете копъра и магданоза и ги сложете в друга купичка.

6. Обелете картофите, нарежете ги на едри кубчета и ги сложете в съд със студена вода. Доматите - нека бъдат на ситно, като можете да ги обелите предварително. И те си имат отделна купичка, нали?

7. Остана чесънът - просто почистете скилидките и намерете и за тях малко място. Време е да преминем към същинското готвене.

8. Във вече кипящата вода, която поставихме в точка 2 сложете цвеклото да ври, като оберете с лъжица пяната, която ще се образува. Варете 5 мин. под капак.

9. Добавете кубчетата домати, лентите чушка, морковите и дафиновия лист. Гответе още 5 мин. под капак.

10. Добавете зелето, картофите и пържения лук. Осолете на вкус. Ако решите, че има нужда от още вода - долейте. Варете десетина минути.

11. Добавете копъра и магданоза, пасираните скилидки чесън и пипер (червен и черен по желание и вкус). Варете още 3 мин. и дръпнете настрана. 

12. Щом се поохлади, приберете в хладилника да изстине напълно - не забравяйте, че тази супа се яде силно охладена. Сервирайте я с хляб или крекери. Ако имате под ръка няколко стръка пресен чесън, сложете го задължително на масата - много си отива комбинацията.

 

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта