Регистрация

Лесна украса на плато с краставица



Лесна украса на плато с краставица
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 4853

Украса на чинии с краставица - лесно и ефектно.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Красива и елегантна украса от краставица, подходяща за салати и ордьорви откриваме в youtube канал, посветен на карвинг и декорация. Идеята е хитра и подходяща за начинаещи, защото няма къде да се допусне грешка. Единствено може да ви отнеме малко повече от 10 минути, ако за първи път сте решили да се заемете с подобна задача. Но крайният резултат си заслужава толкова, че не бива бавното ви поведение в кухнята да ви спре да блеснете в очите на близките или гостите с една изтънчена и красиво направена чиния. Пък и никой си няма представа, че тази шарка се прави така фасулски.

Важно е да си изберете голяма права краставица. Няма да сбъркате, ако отделите по-голама част от двата края за салатата и си запазите абсолютната среда на зеленчука, защото повечето краставици са по-тънки към крайщата, а на нас все пак ни трябват сравнително еднакви по ширина парчета, за да стане шарката равномерна. Ако нямате длето, направете разрезите косо с остър нож или въобще не си играйте да ги оформяте. И без тях си е достатъчно привлекателно. Следва да нарежете краставицата на тънки полумесеци. Забележете как държи пръстите си готвачът във видеото, за да ги използва като естествен разделител за дебелината на резените. Така ще се предпазите и от порязване - това е базсиен кулинарен трик за рязане.

След като имате своите парчета, остава само да ги сглобите както е показано в клипчето. Не бързайте - всичко става лесно, но с внимание.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта