Регистрация

Кюфтета яхния с нахут и зеленчуци



Кюфтета яхния с нахут и зеленчуци
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1591

Яхния топчета с нахут, целина и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

След като има супа топчета, то нищо не пречи и да съществуват рецепти за яхния топчета. Именно такова ястие готви кулинарният влогър Толик като залага на комбинацията от малки кюфтенца, нахут и зеленчуци, потопена в доматен сос, за да създаде една вкусна и питателна манджичка, която да зарадва ценителите на домашните гозби. Тази семейна храна се прави лесно и едва ли ще си я намерите по ресторантите.

Първо в тенджера се запържват нарязани моркови и щом започнат да хващат коричка, към тях се добравя наситнен чесън, лук и целина. Оставят се за няколко минути под капак - време достатъчно, за да направим кюфтетата. За тях телешка кайма се овкусява със сол, червен и черен пипер, босилек и девисил. Оформят се топчетата и се пускат при зеленчуците, след което внимателно се мешат, за да се запекат леко, без да се разпаднат.

Отгоре се залива с доматеното пюре, прибавя се дафинов лист и клонки суха мащерка (може и прясна) и се оставя да покъкри една идея. Налива се вода, захлупва е с капак и се готви 10-15 минути. После се добавя нахута, готви се още 5 минути, след това се отстраняват клонките мащерка и дафиновите листа, ястието се маха от котлона, поръсва се с нситнен пресен копър, разбърква се и е готово за сервиране.

Сложете си и филийка хляб, за да можете да си топкате от вкусното доматено сосче.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта