Регистрация

Кюфтета с плънка от кашкавал

Кюфтета с плънка от кашкавал
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 6500

Домашни кюфтенца в стил вълчо мезе с много подправки и сърцевина от размекнат кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г кайма смес
  • 300 г кашкавал
  • 2 глави лук
  • 1 яйце
  • 3 филии бял хляб
  • сол
  • червен и черен пипер
  • чесън на прах (може и с намачкани скилидки)
  • кимион (с повече става по-вкусно)
  • чубрица
  • 1 с.л. олио по желание

Начин на приготвяне:

1. Замесете каймата с нарязания на ситно лук, чесъна, подправките, мазнината по желание и яйцето.

2. Намокрете хляба под течаща вода и го наронете в каймата.

3. Нарежете кашкавала на ленти с дебелина и широчина от около половин сантиметър и дължина от 5 сантиметра.

4. Оформеете част от каймата на продълговата плескавица с дебелина от половин сантиметър, дължина от 7 см. и широчина от около 5 см. Можете да правите всичко на око, като преценявате начина по който кашкавалът ще се завие в каймата.

5. Завийте всяко кашкавалче в кюфтенцата и ги подредете в застлана с алуминиево фолио тава, като се стремите мястото, на което каймата се е приплеснала да бъде отгоре. Имайте предвид, че шансът кюфтенцето да се разтвори на спойката, когато кашкавалът се разтече, е голям. Но когато тази спойка остане отгоре, се получава красив ефект на пълнено месно гнездо с течен кашкавал.

6. Печете в средата на загрята на 250 градуса фурна до желаната готовност.

7. След като изключите фурната, можете да поръсите допълнително и с настърган кашкавал.

 

Добър апетит!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
2
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта