Кюфтета с киноа и телешко
Мини кюфтенца от киноа с кайма.
Необходими продукти:
- 100 г киноа
- 500 г телешка кайма (може и смес)
- 1 малка глава лук
- 1 яйце
- чесън на прах (или намачкана скилидка на паста)
- риган на вкус
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Измийте киноата, изсипете в тенджера, залейте с 1/2 литър вода и варете за 20 минути. След това отцедете разпуканите зърна и ги оставете в купа да се доизсушат от собствената си топлина.
2. Докато киноата се вари, си намачкайте чесъна и наситнете лука и ригана (ако използвате пресен).
3. В купа смесете киноата с чесъна, лука и ригана, добавете яйцето, каймата и сол на вкус. Можете да подправите и с малко пикантен пипер или чили на прах, ако обичате лютичко.
4. С ръце омешайте хубаво сместа, оформете малки кюфтенца и ги подпредете в тава.
5. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15-тина минути.
По желание можете да сервирате с чеснов сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ