Регистрация

Крем супа с тиквички, картофи и крем сирене



Крем супа с тиквички, картофи и крем сирене
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1405

Зеленчукова крем супа с добавка от крем сирене и кимион.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Апетитна пюрирана зеленчукова супа показва влогърът Толик в своя кулинарен канал. Тази рецепта е без месо, но за да има все пак животински продукт, авторът заменя традиционната за зеленчукови супи сметана с крем сирене или сирене крема, което пюрира вътре в самото ястие. Освен това залага на подправките, за да превърнат наутралния вкус на тиквичките в ароматна текстура, изкушаваща да бъде изядена.

Приготвянето е елементарно. Кипва се вода и се подсолява. След това в нея се пускат нарязани на едро тиквички, картоф за гъстота, глава лук и няколко скилидки чесън по желание. Вари се до омекване на картофите, а след това зеленчуците с част от бульона се прехвърлят в друг съд. Не изхвърляйте обаче бульона - може да потрябва на следващ етап, ако прецените, че супата е прекалено гъста. Към зеленчуците се добавят пресен магданоз, сол, черен пипер, чубрица и кимион и след това сместа се пасира. Добавя се и бучка крем сирене и по желание още от бульона. Пюрира се отново.

После се прехвърля в индивидуални порции и по желание се поднася украсена с листенца магданоз, рукола или каквото друго ви харесва. Аз лично бих си натрошила малко синьо сирене отгоре. Любителите на месото биха се спрели на запечен на сух тиган бекон.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта